Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Pese ja kuori lanttu ja porkkana. Paloittele ne ja kukkakaali pieniksi suupaloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.
Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit. Sekoita hetki.
Lisää paloitellut kasvikset ja linssit. Kääntele muutama minuutti.
Lisää tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää kattilaan tarvittaessa vettä puolen desin erissä.
Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä valmistuksessa maidon ja voin sijasta kauramaitoa ja maidotonta margariinia.
Jaa kasvistäyte uunivuoan pohjalle ja levitä päälle perunamuusi. Kypsennä paimenenpiirasta 200-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
Tee vegaaninen perunamuusi alusta asti itse tällä ohjeella:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
270
1129
7,0 g
1,2 g
39,2 g
8,2 g
6,7 g
8,7 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kurkumaa,
1 tl garam masala -mausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli