Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi.
Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää kylmä vesi, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kauhalla 8 keoksi leivinpaperille uunipellille. Ripottele kaurahiutaleita pinnalle.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Vinkki: Älä heitä kuivahtanutta sämpylää pois, vaan halkaise se ja paahda herkulliseksi leivänpaahtimessa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
186
780
4,9 g
0,5 g
28,3 g
2,0 g
3,0 g
5,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kaurahiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli