Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää öljy loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Pese ja kuutioi omenat. Sekoita huoneenlämpöinen margariini, sokeri, kaneli ja siirappi kulhossa. Kauli taikina noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä kanelitäyte levylle. Jätä alareunasta 3 cm ilman täytettä. Ripottele omenat päälle. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle ja voitele reunat. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pulla kaurajuomalla ja paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Yhdistä tomusokeri ja siirappi. Valuta hieman jäähtyneelle pullalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1458
12,4 g
3,1 g
52,4 g
23,0 g
2,4 g
5,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl kardemummaa,
2 rkl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli