Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattiempanadat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Leivo kasvisempanadat kätevästi valmistaikinasta. Tomaatilla, pestolla ja vegaanisella juustolla täytetyt tomaattipiirakat ovat täydellinen tarjottava viikonloppuvieraille ja illanistujaisiin.

Ainekset

400 g
(1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista)
1 rkl
vettä tai rypsiöljyä voiteluun

Täyte

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
4 rkl
yrttipestoa
100 g
(½ prk) salaattijuustokuutioita (Rainbow Vegan Greek)
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla ympyröitä (halk. noin 10 cm).

400 g
(1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista)
2

Sipaise kunkin taikinaympyrän keskelle noin 1 tl pestoa. Huuhtele minitomaatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää kunkin piirakan keskelle viipaloitu tomaatti ja muutama vegaaninen ”juustokuutio” sekä basilikanlehti.

4 rkl
yrttipestoa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
100 g
(½ prk) salaattijuustokuutioita (Rainbow Vegan Greek)
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
3

Taita piirakat puolikuiksi ja painele reunat haarukalla kiinni. Voitele pinta vedellä tai rypsiöljyllä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.10.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

51

215

4,2 g

1,3 g

0,8 g

0,7 g

0,4 g

2,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista),

1 rkl vettä tai rypsiöljyä voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli