Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla ympyröitä (halk. noin 10 cm).
Sipaise kunkin taikinaympyrän keskelle noin 1 tl pestoa. Huuhtele minitomaatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää kunkin piirakan keskelle viipaloitu tomaatti ja muutama vegaaninen ”juustokuutio” sekä basilikanlehti.
Taita piirakat puolikuiksi ja painele reunat haarukalla kiinni. Voitele pinta vedellä tai rypsiöljyllä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
51
215
4,2 g
1,3 g
0,8 g
0,7 g
0,4 g
2,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista),
1 rkl vettä tai rypsiöljyä voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli