Tee ensin marjasose. Ota noin ½ dl herukoita erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Kumoa loput marjat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Säädä uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
Vatkaa levite ja soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunamehu täytteeseen.
Säästä 2 rkl marjasosetta kakun pinnalle. Levitä puolet lopusta soseesta keksipohjalle. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Toista kerrokset. Tiputa loppu sose pisaroina kakun pinnalle. Vedä tikulla pisaroiden läpi, niin että pintaan muodostuu kuvioita.
Paista kakkua uunissa ensin 20 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa loput marjat kakun kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.
Vinkki: Voit käyttää marjasoseeseen myös puolukoita tai mustikoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
204
854
6,4 g
1,8 g
31,3 g
22,9 g
1,7 g
3,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli