Vaahdota vispi sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita vaahtoon makuaineet. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan (vetoisuus 2 litraa). Pakasta noin 8 tuntia tai yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Sekoita jäätelöpohjaan 2 desiä kirsikkahilloa. Pehmennä 2 desiä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti. Kaada jäätelöseos pakastusastiaan kolmeen kerrokseen keksilevitteen kanssa, jätä päälle keksilevitettä. Vedä jäätelömassaan veitsellä pyörteitä.
Mittaa 3 desiä rusinoita ja 1 desi tummaa rommia kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua 15 minuuttia. Mausta jäätelömassa 2 teelusikalla vaniljasokeria ja sekoita rusinat liemineen joukkoon.
Vinkki! Rommin voi korvata 1 desillä vettä ja 1 teelusikallisella rommiaromia.
Soseuta 400 grammaa puolukoita ja rouhi 150 grammaa vegaanisia piparkakkuja (Annas) karkeaksi rouheeksi. Sekoita puolukkasurvos jäätelömassaan. Kääntele piparirouhe joukkoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
631
2642
67,5 g
44,5 g
7,5 g
7,5 g
—
3,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
320 g (1 prk) kondensoitua kookosmaitoa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli