Rouhi pähkinät monitoimikoneessa. Ota 2 rkl rouhetta talteen koristelua varten. Lisää taatelit, mantelijauhe ja siirappi. Hienonna karkeaksi seokseksi. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista täyte. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna kaurasekoite lähes kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä. Lisää suklaa ja sokeri kattilaan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Mausta vaniljasokerilla ja suolalla, sekoita tasaiseksi.
Kaada hieman jäähtynyt täyte pohjan päälle. Tasoita pinta ja siirrä torttu jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Ota suklaatorttu huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele torttu pensasmustikoilla, viikunoilla ja pähkinärouheella.
Vinkki: Tarjoa suklaatortun kanssa vegaanista vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
428
1790
28,4 g
7,1 g
32,4 g
31,6 g
7,4 g
7,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
pensasmustikoita,
viikunoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli