Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kaksi fileetä lihapuolet vastakkain ja lado voideltuun uunivuokaan (noin 30 x 25 cm).
Hienonna ruohosipuli. Ripottele 1 dl ruohosipulia silakoille ja säästä loppu koristeluun.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia. Ripottele loppu ruohosipuli pinnalle ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Hunajainen smetana sopii hyvin myös uunilohen kuorruttamiseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
411
1721
27,5 g
11,3 g
15,8 g
15,3 g
—
25,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli