Ihanan makeaa, koukuttavan hapanta ja vastustamattoman mehukasta – veriappelsiini on sitrushedelmä parhaimmillaan. Lisäiloa veriappelsiinien syömiseen tuo hedelmälihan vaihteleva väri, joka paljastuu vasta leikatessa. Veriappelsiini voi olla sisältä täysin punainen, hauskan viirukas tai kokonaan oranssi tavallisen appelsiinin tapaan. Väri ei kuitenkaan vaikuta makuun, sillä punaisuus vaihtelee jopa saman puun appelsiineissa.
Kauniin värin lisäksi veriappelsiineissa on reilusti C-vitamiinia. Päivän annoksen saa jo yhdestä hedelmästä. Monia ihastuttaa myös hedelmän ohut kuori ja se, ettei sen ja hedelmälihan välissä ole juuri lainkaan karvaan makuista valkoista osaa.
Alun perin veriappelsiinit ovat kotoisin Italian Sisiliasta, mutta nykyään niitä viljellään myös esimerkiksi Espanjassa ja Kaliforniassa. Veriappelsiinit vaativat punastuakseen aivan tietynlaiset olosuhteet: päivien on oltava lämpimiä ja öiden kylmiä. Siksi veriappelsiinin satokausi on suhteellisen lyhyt.