Sitruunainen kurpitsakuskus
30 min

Nappaa talteen!
Väritä kuskus myskikurpitsalla ja mausta sitruksilla, rusinoilla ja oliiveilla. Nopea kurpitsakuskus on näyttävä lisuke ja mainio ateria sellaisenaankin.
| 500 g | (1/2 kpl) myskikurpitsaa |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 30 g | (2 rkl) inkivääriä raastettuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | kuskusia |
| 1 dl | rusinoita |
| 1 dl | oliiveja |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | kanelia |
- 1.
Kuori kurpitsa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele appelsiinit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise tomaatit ja raasta inkivääri.
- 2.
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsaa, valkosipulia ja inkivääriä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää sipuli ja paista 2 minuuttia. Lisää kuskus, rusinat ja oliivit, kuullota hetki. Lisää vesi ja anna sen kiehahtaa. Laske lieden lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Peitä pannu kannella tai foliolla ja annan kuskusin kypsyä 5 minuuttia.
- 3.
Mausta kuskus sitruunamehulla, korianterilla, suolalla ja kanelilla. Sekoita appelsiinipalat ja tomaatit joukkoon.
Väritä kuskus myskikurpitsalla ja mausta sitruksilla, rusinoilla ja oliiveilla. Nopea kurpitsakuskus on näyttävä lisuke ja mainio ateria sellaisenaankin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1/2 kpl) myskikurpitsaa |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 30 g | (2 rkl) inkivääriä raastettuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 dl | kuskusia |
| 1 dl | rusinoita |
| 1 dl | oliiveja |
| 2 dl | vettä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | kanelia |
Valmistus
- 1
Kuori kurpitsa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele appelsiinit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise tomaatit ja raasta inkivääri.
Määrä Ainesosa 500 g (1/2 kpl) myskikurpitsaa 2 kpl appelsiinia 1 kpl punasipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 30 g (2 rkl) inkivääriä raastettuna 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja - 2
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsaa, valkosipulia ja inkivääriä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää sipuli ja paista 2 minuuttia. Lisää kuskus, rusinat ja oliivit, kuullota hetki. Lisää vesi ja anna sen kiehahtaa. Laske lieden lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Peitä pannu kannella tai foliolla ja annan kuskusin kypsyä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 1 dl kuskusia 1 dl rusinoita 1 dl oliiveja 2 dl vettä - 3
Mausta kuskus sitruunamehulla, korianterilla, suolalla ja kanelilla. Sekoita appelsiinipalat ja tomaatit joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunan mehu 1 tl jauhettua korianteria 1/2 tl suolaa 1/4 tl kanelia
Ravintosisältö
299
Energiaa kcal
1250
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,5 g
Hiilihydraatteja
21,3 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
299
Energiaa kcal
1250
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,5 g
Hiilihydraatteja
21,3 g
Sokereita
8,5 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























