Sitruunainen kurpitsakuskus
Ainekset
Valmistus
Kuori kurpitsa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele appelsiinit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise tomaatit ja raasta inkivääri.
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsaa, valkosipulia ja inkivääriä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää sipuli ja paista 2 minuuttia. Lisää kuskus, rusinat ja oliivit, kuullota hetki. Lisää vesi ja anna sen kiehahtaa. Laske lieden lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Peitä pannu kannella tai foliolla ja annan kuskusin kypsyä 5 minuuttia.
Mausta kuskus sitruunamehulla, korianterilla, suolalla ja kanelilla. Sekoita appelsiinipalat ja tomaatit joukkoon.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
299
1250
12,3 g
1,8 g
37,5 g
21,3 g
8,5 g
5,0 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli