Sitruunainen kurpitsakuskus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen kurpitsakuskus

Sitruunainen kurpitsakuskus

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Väritä kuskus myskikurpitsalla ja mausta sitruksilla, rusinoilla ja oliiveilla. Nopea kurpitsakuskus on näyttävä lisuke ja mainio ateria sellaisenaankin.

Ainekset

500 g
(0,5) myskikurpitsaa
2 kpl
appelsiinia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punasipuli
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
30 g
(2 rkl) inkivääriä raastettuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuskusia
1 dl
rusinoita
1 dl
oliiveja
2 dl
vettä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori kurpitsa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele appelsiinit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise tomaatit ja raasta inkivääri.

500 g
(0,5) myskikurpitsaa
2 kpl
appelsiinia
1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
30 g
(2 rkl) inkivääriä raastettuna
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
2

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsaa, valkosipulia ja inkivääriä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää sipuli ja paista 2 minuuttia. Lisää kuskus, rusinat ja oliivit, kuullota hetki. Lisää vesi ja anna sen kiehahtaa. Laske lieden lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Peitä pannu kannella tai foliolla ja annan kuskusin kypsyä 5 minuuttia.

3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuskusia
1 dl
rusinoita
1 dl
oliiveja
2 dl
vettä
3

Mausta kuskus sitruunamehulla, korianterilla, suolalla ja kanelilla. Sekoita appelsiinipalat ja tomaatit joukkoon.

1/2 kpl
sitruunan mehu
1 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
kanelia
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.9.2019
Muokattu: 24.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1258

301

12,3 g

1,8 g

37,5 g

21,3 g

8,5 g

5,0 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli