Nypi kalasta ruodot. Siirrä kala leivinpaperille pellille.
Purista yhden limen mehu. Pese toinen lime ja sitruunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa limen mehu, soijakastike, hunaja ja öljy. Sivele liemi kalan pintaan ja mausta kala suolalla.
Säästä muutama sitrusviipale koristeluun ja levitä loput kalan päälle. Anna maustua 15 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä jäähtymään.
Paista kalaa uunissa noin 12 minuuttia (pienet fileet) tai noin 20 minuuttia (iso filee).
Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi pähkinät ja silppua yrtit. Sekoita ne kvinoan joukkoon. Tarjoa sitruslohen kanssa.
VINKKI: Tarjoa kastikkeena mustapippurilla maustettua paksua jogurttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2595
620
32,3 g
5,5 g
37,3 g
11,3 g
3,8 g
43,3 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
limeä,
sitruunaa,
ruukkua korianteria,
ruukkua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli