
Sitruslohi ja yrttikvinoa
Ainekset
Valmistus
Nypi kalasta ruodot. Siirrä kala leivinpaperille pellille.
Purista yhden limen mehu. Pese toinen lime ja sitruunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa limen mehu, soijakastike, hunaja ja öljy. Sivele liemi kalan pintaan ja mausta kala suolalla.
Säästä muutama sitrusviipale koristeluun ja levitä loput kalan päälle. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä jäähtymään.
Paista kalaa uunissa noin 12 minuuttia (pienet fileet) tai noin 20 minuuttia (iso filee).
Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi pähkinät ja hienonna yrtit. Sekoita ne kvinoan joukkoon. Tarjoa sitruslohen kanssa.
Vinkki: Tarjoa kastikkeena mustapippurilla maustettua paksua jogurttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
631
2640
31,0 g
5,3 g
38,3 g
12,5 g
5,5 g
43,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli