Sitruslohi ja yrttikvinoa
60 min

Nappaa talteen!
Sitruksinen uunilohi maistuu yrteillä ja pähkinöillä maustetun kvinoan kanssa. Voit tehdä ruoan yhdestä isosta kirjolohifileestä tai pienemmistä annospaloista.
| 800 g | kirjolohifileetä |
| 2 kpl | limeä |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| Yrttikvinoa | |
|---|---|
| 2 dl | kvinoaa |
| 50 g | (1 dl) cashewpähkinöitä |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
- 1.
Nypi kalasta ruodot. Siirrä kala leivinpaperille pellille.
- 2.
Purista yhden limen mehu. Pese toinen lime ja sitruunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa limen mehu, soijakastike, hunaja ja öljy. Sivele liemi kalan pintaan ja mausta kala suolalla.
- 3.
Säästä muutama sitrusviipale koristeluun ja levitä loput kalan päälle. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 4.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä jäähtymään.
- 5.
Paista kalaa uunissa noin 12 minuuttia (pienet fileet) tai noin 20 minuuttia (iso filee).
- 6.
Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi pähkinät ja hienonna yrtit. Sekoita ne kvinoan joukkoon. Tarjoa sitruslohen kanssa.
Sitruslohi ja yrttikvinoa
arvosana3/5
60 min
Sitruksinen uunilohi maistuu yrteillä ja pähkinöillä maustetun kvinoan kanssa. Voit tehdä ruoan yhdestä isosta kirjolohifileestä tai pienemmistä annospaloista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kirjolohifileetä |
| 2 kpl | limeä |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
Yrttikvinoa | |
| 2 dl | kvinoaa |
| 50 g | (1 dl) cashewpähkinöitä |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nypi kalasta ruodot. Siirrä kala leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 800 g kirjolohifileetä - 2
Purista yhden limen mehu. Pese toinen lime ja sitruunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa limen mehu, soijakastike, hunaja ja öljy. Sivele liemi kalan pintaan ja mausta kala suolalla.
Määrä Ainesosa 2 kpl limeä 2 kpl sitruunaa 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 2 rkl hunajaa 1 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa - 3
Säästä muutama sitrusviipale koristeluun ja levitä loput kalan päälle. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 4
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä jäähtymään.
Määrä Ainesosa 50 g (1 dl) cashewpähkinöitä - 5
Paista kalaa uunissa noin 12 minuuttia (pienet fileet) tai noin 20 minuuttia (iso filee).
- 6
Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi pähkinät ja hienonna yrtit. Sekoita ne kvinoan joukkoon. Tarjoa sitruslohen kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua korianteria 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia 2 dl kvinoaa 50 g (1 dl) cashewpähkinöitä
Vinkki: Tarjoa kastikkeena mustapippurilla maustettua paksua jogurttia.
Ravintosisältö
631
Energiaa kcal
2640
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
43,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
631
Energiaa kcal
2640
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
43,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























