Sitruslohi ja yrttikvinoa

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Sitruksinen uunilohi maistuu yrteillä ja pähkinöillä maustetun kvinoan kanssa. Voit tehdä ruoan yhdestä isosta kirjolohifileestä tai pienemmistä annospaloista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkirjolohifileetä
2 kpllimeä
2 kplsitruunaa
2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
2 rklhunajaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa

Yrttikvinoa

2 dlkvinoaa
50 g(1 dl) cashewpähkinöitä
1/2 kplruukkua korianteria
1/2 kplruukkua ruohosipulia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nypi kalasta ruodot. Siirrä kala leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    800 gkirjolohifileetä
  2. 2

    Purista yhden limen mehu. Pese toinen lime ja sitruunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa limen mehu, soijakastike, hunaja ja öljy. Sivele liemi kalan pintaan ja mausta kala suolalla.

    MääräAinesosa
    2 kpllimeä
    2 kplsitruunaa
    2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    2 rklhunajaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Säästä muutama sitrusviipale koristeluun ja levitä loput kalan päälle. Anna maustua 15 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  4. 4

    Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä jäähtymään.

    MääräAinesosa
    50 g(1 dl) cashewpähkinöitä
  5. 5

    Paista kalaa uunissa noin 12 minuuttia (pienet fileet) tai noin 20 minuuttia (iso filee).

  6. 6

    Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi pähkinät ja hienonna yrtit. Sekoita ne kvinoan joukkoon. Tarjoa sitruslohen kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua korianteria
    1/2 kplruukkua ruohosipulia
    2 dlkvinoaa
    50 g(1 dl) cashewpähkinöitä

Vinkki: Tarjoa kastikkeena mustapippurilla maustettua paksua jogurttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä