Appelsiinijuurekset - Yhteishyvä

Appelsiinijuurekset

???
Annokset
4
Mausta juurekset appelsiinilla, inkiväärillä ja hunajalla. Ripottele appelsiinijuuresten päälle persiljaa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakkaa
1/2 kpl
Lanttua
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä
1 tl
Raastettua inkivääriä
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Hunajaa

LISÄKSI:

Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakka, lanttu ja sipuli reiluiksi paloiksi. Nosta kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy, inkivääri ja appelsiinin kuori. Purista appelsiinin mehu talteen. Mausta kasvikset suolalla ja hunajalla. Anna kypsyä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta lämpimät kasvikset tarjoilukulhoon ja valuta päälle appelsiininmehu. Ripottele pinnalle persiljaa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa