Appelsiinijuurekset

Mausta juurekset appelsiinilla, inkiväärillä ja hunajalla. Ripottele appelsiinijuuresten päälle persiljaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplporkkanaa
1 kplpalsternakkaa
1/2 kpllanttua
1 kplsipuli
2 rklöljyä
1 tlraastettua inkivääriä
1 kplappelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
1/2 tlsuolaa
2 rklhunajaa

Lisäksi:

hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakka, lanttu ja sipuli reiluiksi paloiksi. Nosta kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy, inkivääri ja appelsiinin kuori. Purista appelsiinin mehu talteen. Mausta kasvikset suolalla ja hunajalla. Anna kypsyä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta lämpimät kasvikset tarjoilukulhoon ja valuta päälle appelsiininmehu. Ripottele pinnalle persiljaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä