Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalainen veriappelsiinisalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Kreikkalaishenkisessä talvisalaatissa maistuu raikkaan pirskahteleva veriappelsiini. Salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.

Ainekset

Ainekset

2 kpl
veriappelsiinia tai appelsiinia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 kpl
ruukku villirucolaa
1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
punasipuli
200 g
(1 prk) salaattijuustoa 20 % tai fetaa
(oliiveja)

Appelsiinivinegretti

1/2 dl
appelsiininmehua
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese appelsiinit. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Valuta leikkuulaudalle irronnut mehu talteen ja käytä se vinegrettiin. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta salaattijuusto. Kokoa salaatti vadille.

2 kpl
veriappelsiinia tai appelsiinia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 kpl
ruukku villirucolaa
1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
punasipuli
200 g
(1 prk) salaattijuustoa 20 % tai fetaa
2

Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.

1/2 dl
appelsiininmehua
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
hunajaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
|
Muokattu: 5.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

479

2006

32,0 g

12,5 g

24,5 g

24,0 g

6,0 g

18,0 g

3,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(oliiveja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli