Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tsatsiki-kylmäsavulohikakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Kreikkalaisvivahteinen lohi-voileipäkakku tarjoillaan trendikkäästi naked cake tyyliin ilman kuorrutusta.

Ainekset

Täyte

5 kpl
Liivatelehteä
300 g
(1 kpl) kurkkua
2 kpl
Maustekurkkua
200 g
Fetajuustoa
300 g
Kylmäsavulohta
5 dl
Turkkilaista jogurtta
1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, minttua, ruohosipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Sitruunamehua

Koristeluun

100 g
Kylmäsavulohiviipaleita
kurkkuviipaleita
Sitruunaviipaleita
Tilliä

Lisäksi

12 kpl
Ruispaahtoleipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Raasta kurkut ja anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia.

5 kpl
Liivatelehteä
300 g
(1 kpl) kurkkua
2

Murenna fetajuusto haarukalla. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita jogurtti, kurkkuraasteet, fetajuusto, lohipalat ja yrtit. Mausta raastetuilla valkosipulinkynsillä ja suolalla.

200 g
Fetajuustoa
300 g
Kylmäsavulohta
5 dl
Turkkilaista jogurtta
1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, minttua, ruohosipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
3

Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Valuta liemi täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.

2 rkl
Sitruunamehua
4

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (n. 2,5 l) kelmulla. Aseta pohjalle kolme leipäviipaletta. Lisää tarvittaessa leipää, jos leipäkerrokseen jää aukko. Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Kokoa kakku ja levitä pintaan loput täytteestä.

12 kpl
Ruispaahtoleipää
5

Peitä kakku kelmulla ja anna vetäytyä yön yli.

6

Nosta kakku varovasti kelmun kanssa tarjoilulautaselle. Poista kelmu. Koristele kurkku-, lohi- ja sitruunaviipaleilla sekä tillillä.

kurkkuviipaleita
100 g
Kylmäsavulohiviipaleita
Sitruunaviipaleita
Tilliä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.5.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

197

824

10,1 g

4,9 g

13,5 g

2,6 g

1,3 g

11,8 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 kpl Liivatelehteä,

kurkkuviipaleita,

Sitruunaviipaleita,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli