Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkarapu-ricottapasta

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen katkarapupasta on nopea arkiruoka, joka sopii myös viikonloppuun. Mausta vartissa valmis ricottajuustolla mehevöitetty pasta sitruunalla ja lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi salaatti kauden sesonkikasviksista.

Ainekset

250 g
täysjyväspagettia
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna
1 rkl
rypsiöljyä
250 g
(1 prk) ricottajuustoa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
180 g
(1 ps) katkarapuja sulatettuna

Lisäksi

1 - 2 dl
pastan keitinvettä
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 2 desilitraa pastan keitinvettä ja valuta pasta.

250 g
täysjyväspagettia
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1/2 dl).

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna
3

Kuullota sipuleita öljyssä pannulla noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle ricotta ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon sitruunanmehu, kuoriraaste, mausteet ja katkaravut. Kuumenna mutta älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty.

1 rkl
rypsiöljyä
250 g
(1 prk) ricottajuustoa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
180 g
(1 ps) katkarapuja sulatettuna
4

Sekoita pasta kastikkeeseen. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

1 - 2 dl
pastan keitinvettä
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa

Vinkki: Ota katkaravut edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan tai sulata nopeammin kylmässä vedessä pusseineen.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.2.2022
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

430

1802

11,5 g

4,5 g

42,3 g

1,3 g

4,0 g

35,8 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli