Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna valkosipuli ja oregano. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.
Muotoile massasta kostutetuin käsin pitkulaisia kebakoita. Halutessasi voit työntää vedessä liotetun varrastikun kebakon keskelle.
Paista kebakoita leivinpaperilla uunipellillä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Voit myös paistaa kebakot pannulla öljytilkassa (½ rkl) tai grillata niitä tiheällä ritilällä noin 10 minuuttia.
Hyvästi hävikki: Valmista lopusta oreganosta helppo Yrtti-kermaviilikastike ja tarjoa kebakoiden kanssa.
Vinkki: Voit muotoilla massasta myös pyöryköitä, pihvejä tai murekkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
281
1174
14,3 g
6,7 g
1,5 g
1,0 g
0,2 g
35,7 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli