Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Valuta kikherneet liemestä.
Kuullota sipulisilppuja ja paprikakuutioita pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat munia varten. Valuta munat kuorista kuoppiin. Peitä pannu kannella ja anna ruoan hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet.
Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja korianteria. Tarjoa leivän kanssa.
Leivon shakshukan kaveriksi kauraisaa peltileipää tai vuokaleipää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
143
602
9,3 g
1,5 g
4,3 g
2,5 g
1,5 g
10,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
Ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli