Vuokaleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vuokaleipä

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

3 1/2 dl
Maitoa tai vettä
1 tl
Suolaa
2 tl
Oreganoa
1 rkl
Siirappia
3/10 kpl
Hiivaa (n. 17 g)
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
7 dl
Sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 rkl
Öljyä, sulatettua margariinia tai voita

lisäksi

1 kpl
Muna
1/2 dl
Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita haaleaan nesteeseen suola, oregano, siirappi ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

3 1/2 dl
Maitoa tai vettä
1 tl
Suolaa
2 tl
Oreganoa
1 rkl
Siirappia
3/10 kpl
Hiivaa (n. 17 g)
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
7 dl
Sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 rkl
Öljyä, sulatettua margariinia tai voita
2

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa pois ilmat. Jaa taikina 14 pieneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja asettele 10 sämpylää pitkulaisen leipävuoan pohjalle. Nosta päälle 4 sämpylää. Sipaise leipä munalla ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä leipä paistamisen puolivälissä kaksinkertaisella leivinpaperilla.

1 kpl
Muna
1/2 dl
Parmesaaniraastetta
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 10.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1456

348

10,2 g

1,7 g

49,5 g

5,8 g

4,5 g

11,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

2 tl Oreganoa,

0,3 pakettia Hiivaa (n, 17 g) ,

0,5 dl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli