Sekoita haaleaan nesteeseen suola, oregano, siirappi ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa pois ilmat. Jaa taikina 14 pieneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja asettele 10 sämpylää pitkulaisen leipävuoan pohjalle. Nosta päälle 4 sämpylää. Sipaise leipä munalla ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä leipä paistamisen puolivälissä kaksinkertaisella leivinpaperilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1456
10,2 g
1,7 g
49,5 g
5,8 g
4,5 g
11,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
2 tl Oreganoa,
0,3 pakettia Hiivaa (n, 17 g) ,
0,5 dl Parmesaaniraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli