Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 1/2 dlmaitoa tai vettä
1 tlsuolaa
2 tloreganoa
1 rklsiirappia
3/10 kplhiivaa (n. 17 g)
1 1/2 dlkaurahiutaleita
7 dlsämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 rklöljyä, sulatettua margariinia tai voita

Lisäksi

1 kplmuna
1/2 dlparmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita haaleaan nesteeseen suola, oregano, siirappi ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlmaitoa tai vettä
    1 tlsuolaa
    2 tloreganoa
    1 rklsiirappia
    3/10 kplhiivaa (n. 17 g)
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    7 dlsämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
    3 rklöljyä, sulatettua margariinia tai voita
  2. 2

    Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa pois ilmat. Jaa taikina 14 pieneen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja asettele 10 sämpylää pitkulaisen leipävuoan pohjalle. Nosta päälle 4 sämpylää. Sipaise leipä munalla ja ripottele päälle parmesaaniraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä leipä paistamisen puolivälissä kaksinkertaisella leivinpaperilla.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna
    1/2 dlparmesaaniraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 2 tl Oreganoa, 0,3 pakettia Hiivaa (n. 17 g) , 0,5 dl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
10.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä