Kaurakedon peltileipä

Arvostele resepti
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Ihana kaurainen peltileipä valmistuu yksinkertaisista aineksista, jotka saattavat jo löytyä kaapistasi. Tämä herkkuleipä on helppo leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa!

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä
50 g(1 pkt) tuorehiivaa
2 tlsuolaa
1 tlsokeria
2 dlkaurahiutaleita
8 dlsämpyläjauhoja
1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Mittaa kylmä vesi muovikulhoon. Lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi. Vesi on kädenlämpöistä eli 37-asteista, kun se ei tunnu sormella kylmältä eikä kuumalta. Murenna hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla, kunnes hiiva liukenee.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    50 g(1 pkt) tuorehiivaa
  2. Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet hiivaveteen.
    2

    Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet hiivaveteen. Mittaa 4 dl sämpyläjauhoja joukkoon ja sekoita. Sekoita rypsiöljy taikinaan. Lisää loput jauhot 1 dl kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa lopuksi käsin noin 5 minuuttia. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1 tunti.

    MääräAinesosa
    2 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    2 dlkaurahiutaleita
    8 dlsämpyläjauhoja
    1/2 dlrypsiöljyä
  3. Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 min...
    3

    Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 minuuttia.

  4. Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.
    4

    Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä