Kaurakedon peltileipä - Yhteishyvä

Kaurakedon peltileipä

???
Paloja
12
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
1 kpl
(50 g) tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä

Näin teet

1

Mittaa kylmä vesi muovikulhoon. Lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi. Vesi on kädenlämpöistä eli 37-asteista, kun se ei tunnu sormella kylmältä eikä kuumalta. Murenna hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla, kunnes hiiva liukenee.

5 dl
Vettä
1 kpl
(50 g) tuorehiivaa
2

Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet hiivaveteen. Mittaa 4 dl sämpyläjauhoja joukkoon ja sekoita. Sekoita rypsiöljy taikinaan. Lisää loput jauhot 1 dl kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa lopuksi käsin noin 5 minuuttia. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1 tunti.

2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä
3

Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 minuuttia.

4

Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.

5

Sekoita vesi, hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Lisää öljy ja jauhot vähitellen joukkoon.

6

Sekoita ensin puuhaarukalla ja vaivaa taikina lopuksi käsin.

7

Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 minuuttia.

8

Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g313 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa5 g59 g
Kuituja3 g32 g
Energiaa kj732 8788
Energiaa kcal175 2100

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 paketti (50 g) tuorehiivaa

  • 2 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g313 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa5 g59 g
Kuituja3 g32 g
Energiaa kj732 8788
Energiaa kcal175 2100

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 paketti (50 g) tuorehiivaa

  • 2 tl Suolaa

Resepti
Suvi Rüster

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.