Kaurakedon peltileipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaurakedon peltileipä

Kaurakedon peltileipä
Paloja
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
1 kpl
(50 g) tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä

Näin teet

1

Mittaa kylmä vesi muovikulhoon. Lämmitä se mikrossa kädenlämpöiseksi. Vesi on kädenlämpöistä eli 37-asteista, kun se ei tunnu sormella kylmältä eikä kuumalta. Murenna hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla, kunnes hiiva liukenee.

5 dl
Vettä
1 kpl
(50 g) tuorehiivaa
Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet hiivaveteen.
2

Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet hiivaveteen. Mittaa 4 dl sämpyläjauhoja joukkoon ja sekoita. Sekoita rypsiöljy taikinaan. Lisää loput jauhot 1 dl kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa lopuksi käsin noin 5 minuuttia. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1 tunti.

2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 dl
Kaurahiutaleita
8 dl
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Rypsiöljyä
Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 min...
3

Kun taikina on kohonnut, kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina litteäksi leiväksi. Leikkaa se taikinapyörällä annospaloiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä leipää 20–25 minuuttia.

Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.
4

Ota pelti uunista ja naputa varovasti sormella kuuman leivän pintaa. Jos se tuntuu kovalta, leipä on valmis. Jos leivän pinta on pehmeä, laita se 2–3 minuutiksi takaisin uuniin. Anna leivän jäähtyä pellillä.

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
Muokattu: 12.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj732 8788
Energiaa kcal175 2100
Rasvaa4.9 g59.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.4 g5.0 g
Hiilihydraatteja26.1 g313.0 g
Sokereita0.6 g7.0 g
Kuituja2.7 g32.0 g
Proteiinia5.0 g60.0 g
Suolaa0.0 g0.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 paketti (50 g) tuorehiivaa

  • 2 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj732 8788
Energiaa kcal175 2100
Rasvaa4.9 g59.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.4 g5.0 g
Hiilihydraatteja26.1 g313.0 g
Sokereita0.6 g7.0 g
Kuituja2.7 g32.0 g
Proteiinia5.0 g60.0 g
Suolaa0.0 g0.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 paketti (50 g) tuorehiivaa

  • 2 tl Suolaa

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.