Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi.
Hienonna keksit kaulimella vahvassa pakastuspussissa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa sähkövatkaimella levite, tuorejuusto ja jogurtti.
Kuumenna sitruunanmehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Kääntele kermavaahto varovasti seokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia.
Koristele mansikoilla.
Vinkki: Ulkomaiset mansikat kannattaa marinoida ennen koristelua. Lisää kuutioitujen marjojen joukkoon 1 rkl sokeria ja 1 rkl sitruunanmehua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
433
1813
29,7 g
18,8 g
34,8 g
22,7 g
1,3 g
6,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli