Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tortillaburgerit

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Herkullinen wrap-burger on hauska tortillan ja hampurilaisen yhdistelmä. Tortillan päälle taputellaan juustoista kananjauhelihaa ohueksi pihviksi ja paistetaan pannulla rapeaksi. Tortillaburgerit viimeistellään hampurilaisten tapaan salaatilla, tomaatilla, sipulilla ja kastikkeilla.

Ainekset

Jauhelihatäyte

400 g
(1 rs) kananjauhelihaa
100 g
(2 dl) cheddarjuustoraastetta
2 tl
grillausmaustetta

Lisäksi

4 kpl
tortillaa
1 kpl
ruukkusalaatti
2 kpl
tomaattia
1 kpl
pieni punasipuli
1 dl
majoneesia
ketsuppia

Lisäksi

4 tl
öljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauheliha, juustoraaste ja mauste hyvin kulhossa. Jaa täyte neljään osaan.

2 tl
grillausmaustetta
100 g
(2 dl) cheddarjuustoraastetta
400 g
(1 rs) kananjauhelihaa
2

Laita tortillat työtasolle tai leikkuulaudoille. Taputtele jokaisen tortillan päälle täytettä ohueksi kerrokseksi. Jätä noin puoli senttiä reunoilta tyhjäksi.

4 kpl
tortillaa
3

Huuhdo salaatti ja tomaatit. Revi salaatinlehdet puolikkaiksi ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.

1 kpl
ruukkusalaatti
2 kpl
tomaattia
1 kpl
pieni punasipuli
4

Kuumenna 1 tl öljyä pannulla ja paista yksi tortilla kerrallaan. Aloita paistaminen lihapuoli alaspäin ja paista kokonaan kypsäksi, noin 4 minuuttia. Käännä ja tarkista kypsyys. Kun painat paistolastan kärjellä jauhelihaa, kypsä liha on vaaleaa ja tihkuva neste on kirkasta. Anna tortillan ruskistua hetki.

4 tl
öljyä paistamiseen
5

Täytä tortillaburgerit salaatilla, tomaatilla ja sipulilla. Viimeistele majoneesi- ja ketsuppiraidoilla, ja taita keskeltä puoliksi.

1 dl
majoneesia
ketsuppia

Vinkki: Paista näppärät välipalaburgerit tai illanvieton sormisyötävät pienistä tortillaletuista (8 kpl/pkt). Jaa täyte 8 osaan ja valmista muutoin ohjeen mukaan.

Vinkki: Saat wrap-burgereista helposti vegaaniset, kun vaihdat jauhelihan kasvijauhikseen. Yhdestä rasiasta (280 g) riittää kolmeen tortillaan. Korvaa juustoraaste ja majoneesi niin ikään vegaanisilla vaihtoehdoilla.

Hyvästi hävikki: Pakasta ylijääneet tortillat. Laita tortillojen väliin pala leivinpaperia, niin tortillat säilyvät irtonaisina pakastettuina.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.6.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

360

1507

26,5 g

8,0 g

2,5 g

2,3 g

0,8 g

26,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl grillausmaustetta,

4 kpl tortillaa,

ketsuppia,

4 tl öljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli