Sekoita jauheliha, juustoraaste ja mauste hyvin kulhossa. Jaa täyte neljään osaan.
Laita tortillat työtasolle tai leikkuulaudoille. Taputtele jokaisen tortillan päälle täytettä ohueksi kerrokseksi. Jätä noin puoli senttiä reunoilta tyhjäksi.
Huuhdo salaatti ja tomaatit. Revi salaatinlehdet puolikkaiksi ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.
Kuumenna 1 tl öljyä pannulla ja paista yksi tortilla kerrallaan. Aloita paistaminen lihapuoli alaspäin ja paista kokonaan kypsäksi, noin 4 minuuttia. Käännä ja tarkista kypsyys. Kun painat paistolastan kärjellä jauhelihaa, kypsä liha on vaaleaa ja tihkuva neste on kirkasta. Anna tortillan ruskistua hetki.
Täytä tortillaburgerit salaatilla, tomaatilla ja sipulilla. Viimeistele majoneesi- ja ketsuppiraidoilla, ja taita keskeltä puoliksi.
Vinkki: Paista näppärät välipalaburgerit tai illanvieton sormisyötävät pienistä tortillaletuista (8 kpl/pkt). Jaa täyte 8 osaan ja valmista muutoin ohjeen mukaan.
Vinkki: Saat wrap-burgereista helposti vegaaniset, kun vaihdat jauhelihan kasvijauhikseen. Yhdestä rasiasta (280 g) riittää kolmeen tortillaan. Korvaa juustoraaste ja majoneesi niin ikään vegaanisilla vaihtoehdoilla.
Hyvästi hävikki: Pakasta ylijääneet tortillat. Laita tortillojen väliin pala leivinpaperia, niin tortillat säilyvät irtonaisina pakastettuina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
360
1507
26,5 g
8,0 g
2,5 g
2,3 g
0,8 g
26,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl grillausmaustetta,
4 kpl tortillaa,
ketsuppia,
4 tl öljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli