Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Espanjalainen valkosipuli-leipäkeitto

timer-icon40 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Samettisen pehmeän leipäkeiton ainekset löytyvät useimmiten kotoa. Hyödynnä kuivahtanut vaalea leipä, valkoviinipullon pohjat ja kermapurkin jämät. Tämä hävikkikeitto kelpaa jopa fiinin illallisen alkupalaksi!

Ainekset

200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
6 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Purjon valkoinen osa
2 kpl
Perunaa
1 rkl
Oliiviöljyä
7 dl
Vettä
1 dl
Valkoviiniä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
2 dl
Maitoa
1 dl
Kermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rakuunaa

Lisäksi

Leipien kuoret
1 rkl
Oliiviöljyä
1/4 kpl
ruukku persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa leivistä kuoret pois. Säästä ne keiton pinnalle tulevaan rouheeseen. Revi tai leikkaa leipäviipaleet paloiksi. Kuori ja pilko valkosipulit. Huuhtele, kuivaa ja silppua purjo. Kuori ja paloittele perunat.

200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
6 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Perunaa
1 kpl
Purjon valkoinen osa
2

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipuli, purjo ja perunat. Kuumenna sekoitellen minuutti. Lisää vesi ja viini. Murenna liemikuutiot joukkoon. Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää leipäpalat, maito ja kerma. Keitä minuutti. Soseuta sileäksi. Mausta pippurilla, suolalla ja rakuunalla. Kuumenna kiehuvaksi.

1 dl
Valkoviiniä
7 dl
Vettä
200 g
(5 viipaletta) vaaleaa leipää
2 dl
Maitoa
1 dl
Kermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1/4 tl
rakuunaa
3

Paista leipäpalojen kuoret rapeiksi öljyssä. Rouhi hienoksi veitsellä. Silppua persilja ja sekoita leipämurskaan. Ripottele rouhetta keittoannosten pinnalle.

Leipien kuoret
1 rkl
Oliiviöljyä
1/4 kpl
ruukku persiljaa

Vinkki: Jos purjoa on vielä jäljellä, leikkaa se renkaiksi ja paista öljyssä pehmeäksi. Ripottele keittoannosten pinnalle leipärouheen kanssa.

Vinkki: Voit korvata kerman ranskankermalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.8.2018
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

340

1423

17,5 g

7,3 g

32,3 g

5,3 g

2,5 g

7,5 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

7 dl Vettä,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rakuunaa,

Leipien kuoret.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli