Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen aineksen italialainen juustokakku

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Valmista helppo juustokakku ricottajuustosta, kananmunista ja sokerista. Italialainen juustokakku on japanilaisen kolmen aineksen juustokakun raikas sukulainen. Tarjoa italialainen ricottakakku marjojen kanssa juhlissa tai viikonlopun jälkiruokana.

Ainekset

500 g
(2 rs) ricottajuustoa
3 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria

Lisäksi

marjoja esim. vadelmia
(tomusokeria)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

3 kpl
kananmunaa
3

Sekoita ricotta, keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto juustoseokseen. Kaada seos vuokaan.

500 g
(2 rs) ricottajuustoa
1 dl
sokeria
4

Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes pinta saa kullanruskeaa väriä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen vuoasta irrottamista.

5

Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.

marjoja esim. vadelmia
(tomusokeria)

Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä teelusikallisella raastettua sitruunankuorta tai vaniljasokeria.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.2.2022
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

202

847

14,4 g

8,9 g

13,0 g

13,0 g

0,4 g

5,1 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

marjoja esim, vadelmia,

(tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli