Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi (noin 2 minuuttia). Lisää sokeri ja mehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (noin 3 minuuttia). Vaahto on valmista, kun huiput säilyttävät muotonsa ja vaahto pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Siivilöi tärkkelys vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Piirrä leivinpaperille ympyrä (halkaisija noin 20 cm). Käännä paperi uunipellille nurinpäin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Sivele pohjaympyrä öljyllä. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle. Muotoile reunat korkeammiksi ja jätä keskus matalammaksi täytettä varten.
Paista 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä. Katkaise virta uunista ja jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Anna pohjan kuivua uunissa vähintään 2 tuntia.
Tee kinuski. Mittaa kookoskerma ja sokerit kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on saostunut.
Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Tee samoin koristeeksi tuleville nektariineille. Vaahdota kauravispi ja sokeri. Kääntele nektariinit vaahtoon.
Levitä nektariinivaahto marenkipohjalle. Koristele nektariineilla ja sitruunamelissalla. Valuta kinuski raidoiksi pinnalle tai tarjoa erikseen.
Vinkki: Säilytä rapea jäähtynyt marenkipohja tiiviissä rasiassa, jos jatkat pavlovan valmistamista myöhemmin. Täyttämisen jälkeen pavlova kannattaa tarjota heti.
Vinkki: Joissakin kikhernepurkeissa ei ole nestettä, joten varmista pakkauksesta, että herneet on säilötty liemeen.
Vinkki: Voit pakastaa ylijääneet kikherneet. Käyttövinkkejä kikherneille löydät kootusti täältä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
281
1175
14,1 g
7,3 g
36,1 g
35,1 g
0,8 g
1,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli