Grillin puhdistaminen on helppoa ja nopeaa, kun teet sen heti grillaamisen jälkeen.
Tee grillin peruspuhdistus näin:
- Harjaa lämmintä ritilää grilliharjalla. Jos ritilä ehtii jäähtyä, puhdistus kestää selvästi kauemmin. Pyyhkäise varovasti kostealla rätillä. Kuuma ritilä kannattaa voidella öljyllä ennen grillauksen aloittamista. Näin ruoka irtoaa ritilästä helpommin ja puhdistettavaa jää vähemmän. Älä käytä oliiviöljyä, sillä se härskiintyy.
- Myös parila kannattaa puhdistaa kuumana. Lämmitä grilli ja irrota karsta parilan pinnasta grilliharjalla. Kaada parilan päälle hieman vettä ja keitä irti mausteet ja lihasnesteet. Pyyhi karsta ja rasva pois talouspaperilla. Öljyä lämmin parila kevyesti öljyllä.
- Puhdista jäähtyneen grillin ulkopinnat saippuaveteen kastetulla liinalla. Kiillota halutessasi kuivalla liinalla.
Jos ritilään on palanut ruokaa kiinni tai ritilä on ruostunut, puhdista ritilä teräsharjalla ennen grillausta.