Tee marinadi. Pese appelsiini, raasta kuori ja puserra mehu. Raasta inkivääri joukkoon. Lisää muut ainekset.
Pane broilerifileet muovipussiin. Ota ½ dl marinadia vartaiden sivelyä varten, kaada loppu marinadi pussiin. Anna maustua noin 2 tuntia jääkaapissa.
Liota puisia varrastikkuja vedessä ½ tuntia. Pujota fileet vartaisiin taitellen niitä siksakin malliin. Leikkaa appelsiinista reilut palat ja työnnä ne vartaiden päihin.
Grillaa vartaat parilaosalla keskilämmöllä kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele pari kertaa marinadilla kypsymisen aikana. Ripottele korianterisilppua päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
191
797
5,5 g
0,8 g
10,5 g
10,0 g
1,5 g
23,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 cm Ruukkua korianteria hienonnettuna,
1 cm Pala inkivääriä,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
0,5 tl Suolaa,
Varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli