Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-appelsiinivartaat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Appelsiinin makeus ja inkiväärin polte maustavat mureat broilerinfileet. Grillaa vartaat parilalevyllä, niin puutikut eivät kärähdä.

Ainekset

400 g
Broilerin sisäfileetä
1 kpl
Appelsiinia
1/2 cm
Ruukkua korianteria hienonnettuna

Appelsiini-inkiväärimarinadi

1 kpl
Appelsiini
1 cm
Pala inkivääriä
2 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
2 tl
Hunajaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

Varrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee marinadi. Pese appelsiini, raasta kuori ja puserra mehu. Raasta inkivääri joukkoon. Lisää muut ainekset.

1 kpl
Appelsiini
1 cm
Pala inkivääriä
2 tl
Hunajaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 tl
Suolaa
2

Pane broilerifileet muovipussiin. Ota ½ dl marinadia vartaiden sivelyä varten, kaada loppu marinadi pussiin. Anna maustua noin 2 tuntia jääkaapissa.

400 g
Broilerin sisäfileetä
3

Liota puisia varrastikkuja vedessä ½ tuntia. Pujota fileet vartaisiin taitellen niitä siksakin malliin. Leikkaa appelsiinista reilut palat ja työnnä ne vartaiden päihin.

Varrastikkuja
400 g
Broilerin sisäfileetä
1 kpl
Appelsiinia
4

Grillaa vartaat parilaosalla keskilämmöllä kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele pari kertaa marinadilla kypsymisen aikana. Ripottele korianterisilppua päälle.

1/2 cm
Ruukkua korianteria hienonnettuna
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
|
Muokattu: 18.9.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

191

797

5,5 g

0,8 g

10,5 g

10,0 g

1,5 g

23,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 cm Ruukkua korianteria hienonnettuna,

1 cm Pala inkivääriä,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

Varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli