Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut katkarapuvartaat, salviaperunat ja tilli-mascarponedippi

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jättikatkarapuvartaat ovat täydellinen ruoka kesän grillijuhliin. Tarjoa sitruunaöljyssä marinoidut katkaravut tilli-mascarponedipin kanssa. Kokonaisuuden kruunaa salviavoissa paistetut uudet perunat.

Ainekset

480 g
(8 kpl) jättikatkarapuvarrasta
2 - 3 rkl
sitruunaoliiviöljyä
3/4 tl
suolaa

SALVIAVOIPERUNAT

800 g
uusia perunoita
75 g
voita
1 dl
salviaa hienonnettuna
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
sormisuolaa

TILLI-MASCARPONEDIPPI

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
3 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunaoliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

LISÄKSI

sitruunanlohkoja

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sulata katkarapuvartaat huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Valuta sulaneet vartaat talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Sivele pinnalle sitruunaoliiviöljyä.

480 g
(8 kpl) jättikatkarapuvarrasta
2 - 3 rkl
sitruunaoliiviöljyä
2

Pese ja harjaa perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

800 g
uusia perunoita
3

Notkista mascarpone kulhossa. Sekoita juustoon tilli, öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri.

250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
3 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunaoliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
4

Litistä keitetyt perunat kuorineen kevyesti kämmenellä painaen leikkuulaudan päällä. Sekoita sulatetun voin joukkoon salvia, sitruunanmehu ja pippuri. Sivele perunat voiseoksella. Paista grilliparilalla tai pannulla pari minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

75 g
voita
1 dl
salviaa hienonnettuna
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
sormisuolaa
5

Paista vartaat parilalla tai pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Ripottele suola pinnalle. Tarjoa dipin, perunoiden ja sitruunanlohkojen kanssa.

sitruunanlohkoja

Hyvästi hävikki: Valmista salviavoiperunat ylijääneistä keitetyistä perunoista.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 16.4.2020
|
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

723

3028

54,3 g

28,0 g

34,3 g

3,3 g

2,0 g

24,3 g

3,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sormisuolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

sitruunanlohkoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli