Sulata katkarapuvartaat huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Valuta sulaneet vartaat talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Sivele pinnalle sitruunaoliiviöljyä.
Pese ja harjaa perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Notkista mascarpone kulhossa. Sekoita juustoon tilli, öljy, sitruunanmehu, suola ja pippuri.
Litistä keitetyt perunat kuorineen kevyesti kämmenellä painaen leikkuulaudan päällä. Sekoita sulatetun voin joukkoon salvia, sitruunanmehu ja pippuri. Sivele perunat voiseoksella. Paista grilliparilalla tai pannulla pari minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
Paista vartaat parilalla tai pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Ripottele suola pinnalle. Tarjoa dipin, perunoiden ja sitruunanlohkojen kanssa.
Hyvästi hävikki: Valmista salviavoiperunat ylijääneistä keitetyistä perunoista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
723
3028
54,3 g
28,0 g
34,3 g
3,3 g
2,0 g
24,3 g
3,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sormisuolaa,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
sitruunanlohkoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli