Huuhtele kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Levitä kuutiot leivinpaperille pellille. Kääntele öljy ja mausteet joukkoon. Halutessasi huuhtele siemenet ja lisää ne pellille paahtumaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kasarissa. Lisää tomaattimurska, sinappi ja levite nokareina, sekoita ja kuumenna. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Ota pelti pois uunista. Lisää härkäpapu pellille ja paista vielä 10 minuuttia.
Kuutioi kurkku. Lusikoi kurpitsat ja härkäpapu kastikkeeseen. Ripottele kurkku pinnalle ja koristele persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
396
1656
24,5 g
4,8 g
21,0 g
13,3 g
9,0 g
18,3 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli