Sulata pohja pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 180 asteeseen.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan ja lisää 3 dl vettä. Keitä, kunnes kurpitsa on pehmeää, noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Soseuta kurpitsat keitinvesineen.
Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 20 cm). Laita folio taikinan päälle ja pistele taikina haarukalla folion läpi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila sitten 150 asteeseen.
Poista folio. Sekoita kondensoitu maito kurpitsasoseeseen. Lisää kananmunat ja mausteet. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä.
Vaahdota kerma. Koristele piiras kermavaahdolla ja kanelilla.
Vinkki: Voit käyttää piirakassa myös suolaista piirakkapohjaa. Suolainen taikina on usein helpompi käsitellä, eikä suolaisuus maistu makean täytteen alta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
226
946
15,1 g
9,3 g
17,2 g
12,7 g
1,2 g
4,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli