Asettele siivet leivinpaperille pellille. Paista kiertoilmalla 200-asteisessa uunissa tai ilman kiertoilmaa 225 asteessa 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa kasvikset.
Huuhtele, kuori ja leikkaa mango isoiksi paloiksi. Säästä ¼ dippiä varten. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit. Kuori sipuli ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi.
Levitä ristikkoperunat leivinpaperille toiselle pellille. Pane perunapelti uunin ylätasolle ja ota samalla siipipelti uunista. Siirrä siipiä pellin reunoille ja laita kasvikset keskelle, ruusukaalit leikkuupinta ylöspäin. Sivele ruusukaalit öljyllä ja mausta suolalla. Laita siipipelti uunin alatasolle. Paista 15–20 minuuttia, kunnes siivet ovat kypsiä ja perunat rapeita. Halutessasi voit käännellä kypsät siivet valmiissa siipikastikkeessa.
Soseuta loput mangopalat haarukalla kulhossa ja sekoita ne majoneesiin. Tarjoa dippi perunoiden ja siipien kanssa.
Vinkki: Valitse pellille sekä vahvempia että miedompia siipiä ruokailijoiden maun mukaan.
Vinkki: Tarjoa lisäksi porkkana-, kurkku- ja varsiselleritikkuja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1341
5615
84,0 g
15,3 g
86,0 g
14,5 g
6,0 g
58,0 g
4,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(siipikastiketta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli