Runsaasti kalaa sisältävä ruokavalio, jossa on sopivasti maitotuotteita, on ravitsemuksellisesti hyvä vaihtoehto. Kun valitsee lautaselleen lähivesistä pyydettyä sesonkikalaa, etenkin muikkua, silakkaa ja särkikaloja, huolehtii myös ympäristön hyvinvoinnista. Kotimaisten luonnonkalojen kannat ovat kestäviä ja niiden kalastaminen vähentää vesistöjen rehevöitymistä.
Kasvatettujen kalojen hiilijalanjälki on luonnonkaloihin verrattuna moninkertainen, mutta lihan suhteen sekin on pieni. Kun siis syöt naudanpihvin sijasta palan lohta, teet silloinkin pienen ekoteon.
Viljeltyjen kalojen ilmastovaikutusta lisää niiden rehuruokinta. Yhden kirjolohikilon kasvattamiseen kuluu yleensä noin kilo silleistä tai silakoista valmistettua rehua.
Lue vinkkejä kalan käyttöön >>