Jos haluat tehdä täysin kasvispitoista ruokaa, joka muistuttaa jauhelihaversioita, kannattaa tarttua kasviproteiinivalmisteisiin. Harva edes erottaa, kun kastikkeen jauheliha onkin härkäpavuista tai kaurasta valmistettua jauhelihan kaltaista tuotetta.
Lihan korvaajia ovat myös soijasta valmistetut tuotteet, kuten tofu ja soijarouhe, quorn, tempeh, seitan sekä maitoproteiinista valmistettu ruokarae tai suikale.
Niiden lisäksi voit aina silputa tai raastaa ruokaan vielä kasviksia ja juureksia.
Kasvispyörykät ja -pihvit ovat todella maukkaita. Kokeile eri kasvisyhdistelmiä, kuten kesäkurpitsa-purjoraastetta, jonka sidot munilla ja juustoraasteella. Tai sekoita porkkana-palsternakkaraasteen joukkoon soseutettuja kikherneitä.
Pizzan voit täyttää jauhelihan sijaan erilaisilla kasviksilla: kesäkurpitsa- ja porkkanalanteilla, kaalikukinnoilla ja erivärisillä paprikoilla.