Terveellisempi jauhelihakastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Terveellisempi jauhelihakastike
Play

Terveellisempi jauhelihakastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee jauhelihakastikkeesta ravitsevampi ja kevyempi lisäämällä kastikkeeseen reilusti vitamiinipitoisia kasviksia ja käyttämällä vähärasvaista jauhelihaa.

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
10 cm
pala purjoa
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
1 - 2 kpl
lehtikaalin lehteä
2 tl
rypsiöljyä
400 g
naudanjauhelihaa (rasvaa 7 %)
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1 kpl
lihaliemikuutio
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Poista lehtikaalien ruodit ja hienonna lehdet.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
10 cm
pala purjoa
2 kpl
porkkanaa
1 - 2 kpl
lehtikaalin lehteä
1 kpl
palsternakka
2

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulit ja sekoita hetki. Lisää porkkana- ja palsternakkaraaste, tomaattimurska, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää lehtikaalit ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.

400 g
naudanjauhelihaa (rasvaa 7 %)
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
lihaliemikuutio
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Tarjoa kastike esimerkiksi perunamuusin tai pastan kanssa.

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta nestemäisemmän, lisää 3 dl vettä ja suurusta se ruskealla kastikesuuruksella pakkauksen ohjeen mukaan.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.12.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1071

256

12,0 g

3,8 g

11,8 g

10,0 g

4,5 g

22,3 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm pala purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli