
Terveellisempi jauhelihakastike
Ainekset
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Poista lehtikaalien ruodit ja hienonna lehdet.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulit ja sekoita hetki. Lisää porkkana- ja palsternakkaraaste, tomaattimurska, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää lehtikaalit ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Tarjoa kastike esimerkiksi perunamuusin tai pastan kanssa.
Vinkki: Jos haluat kastikkeesta nestemäisemmän, lisää 3 dl vettä ja suurusta se ruskealla kastikesuuruksella pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
263
1098
12,0 g
3,8 g
12,5 g
10,5 g
5,5 g
22,8 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 cm pala purjoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli