Terveellisempi jauhelihakastike - Yhteishyvä

Terveellisempi jauhelihakastike

Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Tee jauhelihakastikkeesta ravitsevampi ja kevyempi lisäämällä kastikkeeseen reilusti vitamiinipitoisia kasviksia ja käyttämällä vähärasvaista jauhelihaa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
10 cm
pala purjoa
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
1 - 2 kpl
lehtikaalin lehteä
2 tl
rypsiöljyä
400 g
naudanjauhelihaa (rasvaa 7 %)
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1 kpl
lihaliemikuutio
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta nestemäisemmän, lisää 3 dl vettä ja suurusta se ruskealla kastikesuuruksella pakkauksen ohjeen mukaan.

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Poista lehtikaalien ruodit ja hienonna lehdet.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
10 cm
pala purjoa
2 kpl
porkkanaa
1 - 2 kpl
lehtikaalin lehteä
1 kpl
palsternakka
2

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulit ja sekoita hetki. Lisää porkkana- ja palsternakkaraaste, tomaattimurska, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää lehtikaalit ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.

400 g
naudanjauhelihaa (rasvaa 7 %)
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
lihaliemikuutio
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Tarjoa kastike esimerkiksi perunamuusin tai pastan kanssa.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.12.2018
Muokattu: 20.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g47 g
Proteiinia22 g89 g
Rasvaa12 g48 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1071 4285
Energiaa kcal256 1025

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 10 cm pala purjoa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g47 g
Proteiinia22 g89 g
Rasvaa12 g48 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj1071 4285
Energiaa kcal256 1025

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 10 cm pala purjoa

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.