Terveellisempi jauhelihakastike

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Tee jauhelihakastikkeesta ravitsevampi ja kevyempi lisäämällä kastikkeeseen reilusti vitamiinipitoisia kasviksia ja käyttämällä vähärasvaista jauhelihaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
10 cmpala purjoa
2 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
1 - 2 kpllehtikaalin lehteä
2 tlrypsiöljyä
400 gnaudanjauhelihaa (rasvaa 7 %)
500 g(1 prk) tomaattimurskaa
1 kpllihaliemikuutio
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Poista lehtikaalien ruodit ja hienonna lehdet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    10 cmpala purjoa
    2 kplporkkanaa
    1 - 2 kpllehtikaalin lehteä
    1 kplpalsternakka
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen. Lisää ruskistuksen loppuvaiheessa sipulit ja sekoita hetki. Lisää porkkana- ja palsternakkaraaste, tomaattimurska, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää lehtikaalit ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja paksuus ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.

    MääräAinesosa
    400 gnaudanjauhelihaa (rasvaa 7 %)
    2 tlrypsiöljyä
    1 kpllihaliemikuutio
    500 g(1 prk) tomaattimurskaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Tarjoa kastike esimerkiksi perunamuusin tai pastan kanssa.

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta nestemäisemmän, lisää 3 dl vettä ja suurusta se ruskealla kastikesuuruksella pakkauksen ohjeen mukaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 cm pala purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
13.12.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä