Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suikaloi lihapullataikinaan kaalia. Saat yhdestä jauhelihapaketista reilummin pyöryköitä ja lisäät kasviksia lautaselle kuin huomaamatta. Tomaattikastike hautuu kätevästi samalla pannulla kuin lihapullat.
| 1/4 kpl | keräkaalia (noin 1 l suikaloituna) |
| 4 rkl | öljyä |
| 1 rkl | siirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kuminansiemeniä |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 500 g | paseerattua tomaattia |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1 rkl | auringonkuivattujen tomaattien öljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Leikkaa tai raasta kaali pieneksi hakkelukseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kaalia 5 minuuttia. Sekoita siirappi ja mausteet joukkoon. Kiehauta ja siirrä sivuun jäähtymään.
- 2.
Yhdistä kaalin jäähtyessä kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
- 3.
Sekoita jauheliha ja kananmuna kulhossa. Sekoita jäähtynyt kaali joukkoon. Paista massasta pieni koepyörykkä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.
- 4.
Pyöritä lihapullat ja paista ne öljyssä kuumalla pannulla. Kun pyörykät ovat kypsiä, kaada kastikepohja lihapullien joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 5–10 minuuttia.
- 5.
Tarjoa pastan, perunan tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.
Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike
arvosana4/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Suikaloi lihapullataikinaan kaalia. Saat yhdestä jauhelihapaketista reilummin pyöryköitä ja lisäät kasviksia lautaselle kuin huomaamatta. Tomaattikastike hautuu kätevästi samalla pannulla kuin lihapullat.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/4 kpl | keräkaalia (noin 1 l suikaloituna) |
| 4 rkl | öljyä |
| 1 rkl | siirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kuminansiemeniä |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
Tomaattikastike | |
| 500 g | paseerattua tomaattia |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1 rkl | auringonkuivattujen tomaattien öljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Leikkaa tai raasta kaali pieneksi hakkelukseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kaalia 5 minuuttia. Sekoita siirappi ja mausteet joukkoon. Kiehauta ja siirrä sivuun jäähtymään.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl keräkaalia (noin 1 l suikaloituna) 1 rkl siirappia 1/2 tl suolaa 1/2 tl timjamia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl kuminansiemeniä - 2
Yhdistä kaalin jäähtyessä kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1 rkl auringonkuivattujen tomaattien öljyä 500 g paseerattua tomaattia 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 1 tl oreganoa - 3
Sekoita jauheliha ja kananmuna kulhossa. Sekoita jäähtynyt kaali joukkoon. Paista massasta pieni koepyörykkä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 kpl kananmuna - 4
Pyöritä lihapullat ja paista ne öljyssä kuumalla pannulla. Kun pyörykät ovat kypsiä, kaada kastikepohja lihapullien joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 5–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 rkl öljyä - 5
Tarjoa pastan, perunan tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.
Ravintosisältö
397
Energiaa kcal
1663
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
7,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,2 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
18,2 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
397
Energiaa kcal
1663
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
7,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,2 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
18,2 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Kuminansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























