Leikkaa tai raasta kaali pieneksi hakkelukseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kaalia 5 minuuttia. Sekoita siirappi ja mausteet joukkoon. Kiehauta ja siirrä sivuun jäähtymään.
Yhdistä kaalin jäähtyessä kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
Sekoita jauheliha ja kananmuna kulhossa. Sekoita jäähtynyt kaali joukkoon. Paista massasta pieni koepyörykkä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.
Pyöritä lihapullat ja paista ne öljyssä kuumalla pannulla. Kun pyörykät ovat kypsiä, kaada kastikepohja lihapullien joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 5–10 minuuttia.
Tarjoa pastan, perunan tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
252
1054
19,2 g
2,6 g
12,2 g
12,0 g
3,2 g
6,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Kuminansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli