Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike

Kaali-lihapullat ja nopea tomaattikastike

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Suikaloi lihapullataikinaan kaalia. Saat yhdestä jauhelihapaketista reilummin pyöryköitä ja lisäät kasviksia lautaselle kuin huomaamatta. Tomaattikastike syntyy kätevästi samalla pannulla kuin lihapullat.

Ainekset

1/4 kpl
(¼) keräkaalia (noin 1 l suikaloituna)
4 rkl
Öljyä
1 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Kuminansiemeniä
1/2 tl
(½ tl) timjamia
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna

tomaattikastike

1 kpl
(500 g) paseerattua tomaattia
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl
Auringonkuivattujen tomaattien öljyä
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
(½ tl) suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa tai raasta kaali pieneksi hakkelukseksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista kaalia 5 minuuttia. Sekoita siirappi ja mausteet joukkoon. Kiehauta ja siirrä sivuun jäähtymään.

1/4 kpl
(¼) keräkaalia (noin 1 l suikaloituna)
1 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
(½ tl) timjamia
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1/2 tl
Kuminansiemeniä
2

Yhdistä kaalin jäähtyessä kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.

1/2 tl
(½ tl) suolaa
1 rkl
Auringonkuivattujen tomaattien öljyä
1 kpl
(500 g) paseerattua tomaattia
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl
Oreganoa
3

Sekoita jauheliha ja kananmuna kulhossa. Sekoita jäähtynyt kaali joukkoon. Paista massasta pieni koepyörykkä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.

1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
4

Pyöritä lihapullat ja paista ne öljyssä kuumalla pannulla. Kun pyörykät ovat kypsiä, kaada kastikepohja lihapullien joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 5–10 minuuttia.

4 rkl
Öljyä
5

Tarjoa pastan, perunan tai höyrytettyjen vihannesten kanssa.

6

Kokeile myös porkkanalihapullia!
Katso resepti

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

834

199

16,2 g

2,4 g

7,2 g

7,2 g

1,6 g

5,4 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Kuminansiemeniä,

0,5 tl (½ tl) timjamia,

0,25 tl (¼ tl) mustapippuria,

1 rkl Auringonkuivattujen tomaattien öljyä,

1 tl Oreganoa,

0,5 tl (½ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli