Ota jauheliha huoneenlämpöön kasvisten esikäsittelyn ajaksi. Pese ja halkaise paprika. Poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa kuutioiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Laita vesi kuumenemaan. Kuumenna öljy paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää jauheliha, sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Paista 3 minuuttia. Lisää joukkoon paprikat, rakettispagetti, tomaattipyree ja savupaprikajauhe. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja lihaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää ja neste on imeytynyt pastaan. Lisää joukkoon kuumaa vettä, mikäli seos kuivuu liikaa ennen kuin pasta on kypsää. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele annokset repimällä pinnalle reilusti basilikaa tai salaattia.
Vinkki: Vaihtele kasviksia maun ja satokauden mukaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
297
1244
11,0 g
1,8 g
29,3 g
2,5 g
3,5 g
18,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
6 dl Vettä (kiehuvaa),
2 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Savupaprikajauhetta,
Suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli