Paistettu jauheliha-rakettispagetti
30 min

Nappaa talteen!
Helppo rakettispagettipannu on kuin uusi versio italianpadasta. Kevyen broilerin jauhelihan ja täysjyväspagetin lisäksi ruokaan upotetaan värikkäitä kasviksia vitamiineja antamaan.
| 250 g | broilerin jauhelihaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 6 dl | vettä (kiehuvaa) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 250 g | täysjyvärakettispagettia |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| suolaa, tarvittaessa | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Ota jauheliha huoneenlämpöön kasvisten esikäsittelyn ajaksi. Pese ja halkaise paprika. Poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa kuutioiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- 2.
Laita vesi kuumenemaan. Kuumenna öljy paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää jauheliha, sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Paista 3 minuuttia. Lisää joukkoon paprikat, rakettispagetti, tomaattipyree ja savupaprikajauhe. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja lihaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää ja neste on imeytynyt pastaan. Lisää joukkoon kuumaa vettä, mikäli seos kuivuu liikaa ennen kuin pasta on kypsää. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele annokset repimällä pinnalle reilusti basilikaa.
Helppo rakettispagettipannu on kuin uusi versio italianpadasta. Kevyen broilerin jauhelihan ja täysjyväspagetin lisäksi ruokaan upotetaan värikkäitä kasviksia vitamiineja antamaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | broilerin jauhelihaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 6 dl | vettä (kiehuvaa) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 250 g | täysjyvärakettispagettia |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| suolaa, tarvittaessa | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus
- 1
Ota jauheliha huoneenlämpöön kasvisten esikäsittelyn ajaksi. Pese ja halkaise paprika. Poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa kuutioiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 250 g broilerin jauhelihaa 1 kpl punainen paprika 1 kpl porkkana 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Laita vesi kuumenemaan. Kuumenna öljy paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää jauheliha, sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Paista 3 minuuttia. Lisää joukkoon paprikat, rakettispagetti, tomaattipyree ja savupaprikajauhe. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja lihaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää ja neste on imeytynyt pastaan. Lisää joukkoon kuumaa vettä, mikäli seos kuivuu liikaa ennen kuin pasta on kypsää. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele annokset repimällä pinnalle reilusti basilikaa.
Määrä Ainesosa 6 dl vettä (kiehuvaa) 2 rkl rypsiöljyä 250 g täysjyvärakettispagettia 2 rkl tomaattipyreetä 1 tl savupaprikajauhetta 1 kpl lihaliemikuutio 1 kpl ruukku basilikaa
Vinkki: Vaihtele kasviksia maun ja satokauden mukaan.
Ravintosisältö
378
Energiaa kcal
1582
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
378
Energiaa kcal
1582
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 dl Vettä (kiehuvaa), 2 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Savupaprikajauhetta, Suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























