Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistettu jauheliha-rakettispagetti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo rakettispagettipannu on kuin uusi versio italianpadasta. Kevyen broilerin jauhelihan ja täysjyväspagetin lisäksi ruokaan upotetaan värikkäitä kasviksia vitamiineja antamaan.

Ainekset

250 g
Broilerin jauhelihaa
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
6 dl
Vettä (kiehuvaa)
2 rkl
Rypsiöljyä
3 dl
(250 g) täysjyvärakettispagettia
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Savupaprikajauhetta
1 kpl
Lihaliemikuutio
Suolaa, tarvittaessa
1 kpl
Ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota jauheliha huoneenlämpöön kasvisten esikäsittelyn ajaksi. Pese ja halkaise paprika. Poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa kuutioiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

250 g
Broilerin jauhelihaa
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Laita vesi kuumenemaan. Kuumenna öljy paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää jauheliha, sipulit, valkosipulit ja porkkanat. Paista 3 minuuttia. Lisää joukkoon paprikat, rakettispagetti, tomaattipyree ja savupaprikajauhe. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja lihaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä välillä sekoitellen, noin 10 minuuttia, kunnes spagetti on kypsää ja neste on imeytynyt pastaan. Lisää joukkoon kuumaa vettä, mikäli seos kuivuu liikaa ennen kuin pasta on kypsää. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele annokset repimällä pinnalle reilusti basilikaa tai salaattia.

6 dl
Vettä (kiehuvaa)
2 rkl
Rypsiöljyä
250 g
Broilerin jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Punainen paprika
3 dl
(250 g) täysjyvärakettispagettia
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Savupaprikajauhetta
1 kpl
Lihaliemikuutio
Suolaa, tarvittaessa
1 kpl
Ruukku basilikaa

Vinkki: Vaihtele kasviksia maun ja satokauden mukaan.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 28.10.2017
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

297

1244

11,0 g

1,8 g

29,3 g

2,5 g

3,5 g

18,0 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

6 dl Vettä (kiehuvaa),

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Savupaprikajauhetta,

Suolaa, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli