Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, kurkuma, juustokumina ja chilihiutaleet. Kaada joukkoon kookosmaito. Murustele sekaan kanaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä 8–10 minuuttia.
Purista joukkoon limemehu ja ripottele päälle hienonnettu korianteri. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa kanakorma basmatiriisin kanssa.
Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
366
1533
30,3 g
20,3 g
3,8 g
2,8 g
0,8 g
19,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tuoretta kurkumaa raastettuna,
3 rkl tomaattipyreetä,
0,5 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli