Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita niiden alle ja päälle talouspaperia ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi. Paahda niitä kuumalla paistinpannulla noin 1 minuutti, sekoita koko ajan, koska pähkinät palavat helposti. Kaada paahdetut pähkinät lautaselle.
Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista kuutioita ilman rasvaa 3 minuuttia, kääntele niitä esimerkiksi pihdeillä. Lisää ruokalusikallinen margariinia ja paista tofukuutiot rapeaksi. Siirrä ne lautaselle odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista margariinia, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, inkivääri, garam masala, kurkuma, suola ja sokeri. Kuumenna kastike, pienennä hellan lämpötilaa ja anna kastikkeen hautua 10 minuuttia.
Hienonna korianteri. Sekoita kaurasekoite kastikkeeseen. Mausta chilillä. Lisää tofut ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pähkinät ja korianteri ruoan pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
358
1501
27,0 g
8,0 g
14,5 g
10,3 g
4,5 g
12,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli