Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhlava punaviini-härkispata

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punaviinin täyteläistämä yrttinen härkispata viimeistellään persiljaöljyllä ja tarjotaan kuohkean vegaanisen perunamuusin kanssa.

Ainekset

5 kpl
väriporkkanaa
300 g
lanttua
4 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
ruukkua timjamia
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
375 ml
(1 plo) vegaanista punaviiniä (Carl Jung)
1 kpl
kasvisannosfondi (vegaaninen)
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita

Persiljaöljy

1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
sitruunanmehua

Vegaaninen perunamuusi

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
2 1/2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 %
1 - 2 dl
perunoiden keitinvettä
2 rkl
margariinia (maidotonta)
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia öljyssä isossa kasarissa muutama minuutti. Lisää juurekset ja valkosipuli. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

5 kpl
väriporkkanaa
300 g
lanttua
4 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2

Hienonna timjamista lehdet ja ohuet varret, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää timjami, tomaattimurska, viini, fondi ja mausteet kasariin. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia.

1/2 kpl
ruukkua timjamia
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
375 ml
(1 plo) vegaanista punaviiniä (Carl Jung)
1 kpl
kasvisannosfondi (vegaaninen)
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
3

Tee persiljaöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki öljyn ainekset. Laita jääkaappiin odottamaan.

1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
sitruunanmehua
4

Tee muusi. Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Kuumenna kaurasekoite. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kaurasekoite ja keitinvettä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Mausta margariinilla ja suolalla.

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 - 2 dl
perunoiden keitinvettä
2 1/2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 %
2 rkl
margariinia (maidotonta)
1/2 tl
suolaa
5

Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla rapeiksi ja lisää kypsään pataan. Tarjoa pata esimerkiksi perunamuusin kanssa. Viimeistele annokset persiljaöljyllä ja timjamilla.

250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita
1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.11.2021
|
Muokattu: 7.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

801

3355

42,8 g

7,0 g

63,3 g

17,3 g

10,0 g

19,5 g

4,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli