Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gari eli sushi-inkivääri

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Sushin kanssa syötävää säilöttyä inkivääriä voi tehdä myös itse. Kokeile kirpeää inkivääriä inkivääriä myös aasialaisten salaattien kanssa. Valmista garia kerralla iso satsi ja vie lahjaksi sushin ystävälle.

Ainekset

300 g
Inkivääriä
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Sokeria

Liemi

3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
1 dl
Riisiviinietikkaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori inkiväärit ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai leikkurilla. Sekoita inkiväärit, suola ja sokeri. Anna mehustua 30 minuuttia huoneenlämmössä.

300 g
Inkivääriä
1 rkl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
2

Kiehauta toisessa kattilassa litra vettä ja toisessa liemen ainekset. Kaada inkivääriviipaleet kiehuvaan veteen. Sekoita ja keitä minuutin ajan. Siivilöi vesi inkivääriviipaleista ja painele varovasti loppu vesi pois. Jaa inkiväärit puhtaisiin lasipurkkeihin ja kaada päälle lämmin liemi. Anna jäähtyä. Sulje purkit ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään neljäksi päiväksi. Inkivääri säilyy hyvänä useita viikkoja.

1 dl
Riisiviinietikkaa
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.