Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Siirrä valutettu riisi kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana.
Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa kunnes sokeri ja suola ovat täysin liuenneet. Ota riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla 5 minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen.
Poista lohipalasta nahka ja ruodot. Leikkaa lohi sentin kokoisiksi kuutioiksi. Pikapaista lohipaloihin pannulla kaunis väri. Sekoita kulhossa loput marinadin ainekset ja siirrä lämpimät lohet liemeen maustumaan.
Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Leikkaa viipaleiksi kurkun kanssa. Kuori ja leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Nostele kulhoon riisiä, kasviksia ja lohta. Valuta päälle hieman marinadilientä. Koristele seesaminsiemenillä.
Vinkki: Laita tarjolle lisäkkeeksi kulhoihin soijakastiketta ja wasabitahnaa. Annosten koristeluun sopii myös ohuiksi suikaloitu nori-merilevä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
734
3071
34,0 g
5,0 g
69,5 g
4,5 g
7,0 g
32,5 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Wasabitahnaa,
0,5 tl Sambal oelek -chilitahnaa,
Pala raastettua, tuoretta inkivääriä,
Pala kurkkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli