Suloisen sitkeät suolakinuskikarkit ovat tie kenen tahansa sydämeen. Nämä muutaman aineksen karkit ovat koukuttava yhdistelmä suolaista ja makeaa. Tarvitset vain sokeria, kuohukermaa, siirappia sekä suolaa.
Kinuskin keittämiseen kannattaa varata iso kattila, sillä kinuski kuohuu reilusti keitettäessä. Tämänkin karkin valmistuksessa kannattaa luottaa digitaaliseen lämpömittariin, jotta kinuskista saa sopivan sitkeää.
Sopivan lämpötilan saavuttaminen voi olla haastavaa, sillä kinuskin pitäisi olla muotoiltavissa, mutta ei kuitenkaan liian pehmeää, jotta se pysyy muodossaan myös huoneenlämmössä.
Jos kinuskia ei keitä tarpeeksi pitkään, se jää löysäksi eikä jähmety. Jos sitä keittää liian pitkään, tulee karkeista kivikovia, eikä niiden muotoilu onnistu. Toki karkit maistuvat silloinkin herkulliselta.