Valkosuklaa-appelsiinitryffelit

arvosana3/5

(2)arviota
30 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Raikkaan appelsiiniset valkosuklaatryffelit ovat kuin pieniä lumipalloja. Kolmen aineksen tryffelit onnistuvat keneltä tahansa.

Ainekset

MääräAinesosa
300 gvalkosuklaata
3/4 dlkuohukermaa
2 tlappelsiininkuorta raasteena

Pinnalle:

1 dlkookoshiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Pese appelsiini ja raasta tarvittava määrä kuorta.

    MääräAinesosa
    2 tlappelsiininkuorta raasteena
  2. 2

    Paloittele valkosuklaa kattilaan. Lisää kerma ja appelsiinin kuoriraaste. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.

    MääräAinesosa
    300 gvalkosuklaata
    3/4 dlkuohukermaa
  3. 3

    Kaada massa kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa noin tunti tai kunnes se on kiinteää. Ota massasta teelusikalla paloja käsiin ja pyörittele pieniksi palloiksi. Kieritä tryffelit lopuksi kookoshiutaleissa. Säilytä tryffelit jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1 dlkookoshiutaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Appelsiininkuorta raasteena, 1 dl Kookoshiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä