Rouhi suklaa veitsellä pieneksi. Vuoraa pieni vuoka (12 x 20 cm) leivinpaperilla.
Laita kerma, sokeri, voi ja glukoosisiirappi laakeaan isoon kattilaan. Kiehauta seos. Keitä kuplien ja hiljakseen pohjaa myöten sekoittaen, kunnes lämpötila saavuttaa 115–117 astetta. Tähän kuluu noin 10 minuuttia.
Siirrä kattila sivuun ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta 10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen suklaarouhe muutamassa erässä seoksen joukkoon.
Vatkaa fudgeseosta sähkövatkaimen hitaalla teholla 5–10 minuuttia, kunnes seos on mattapintaista ja kiinteämpää. Levitä fudge vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Leikkaa fudge veitsellä haluamasi kokoisiksi palasiksi. Säilytä viileässä.
Vinkki: Valmis fudge säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
158
663
9,1 g
5,7 g
18,0 g
18,0 g
0,1 g
0,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli