Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maitosuklaafudge

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Muutaman aineksen maitosuklaafudge on suussa sulava herkku. Valmistusta helpottaa digitaalinen lämpömittari, jolla fudgemassan lämpötilaa on helppo seurata.

Ainekset

100 g
Maitosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Sokeria
3 rkl
Voita
3 rkl
glukoosisiirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Rouhi suklaa veitsellä pieneksi. Vuoraa pieni vuoka (12 x 20 cm) leivinpaperilla.

100 g
Maitosuklaata
2

Laita kerma, sokeri, voi ja glukoosisiirappi laakeaan isoon kattilaan. Kiehauta seos. Keitä kuplien ja hiljakseen pohjaa myöten sekoittaen, kunnes lämpötila saavuttaa 115–117 astetta. Tähän kuluu noin 10 minuuttia.

3 rkl
Voita
2 dl
Sokeria
2 dl
Kuohukermaa
3 rkl
glukoosisiirappia
3

Siirrä kattila sivuun ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta 10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen suklaarouhe muutamassa erässä seoksen joukkoon.

4

Vatkaa fudgeseosta sähkövatkaimen hitaalla teholla 5–10 minuuttia, kunnes seos on mattapintaista ja kiinteämpää. Levitä fudge vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Leikkaa fudge veitsellä haluamasi kokoisiksi palasiksi. Säilytä viileässä.

Vinkki: Valmis fudge säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

158

663

9,1 g

5,7 g

18,0 g

18,0 g

0,1 g

0,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli