Lakutryffelit

arvosana5/5

(1)arvio
30 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Laku ja suklaa on lyömätön makupari. Itse tehdyt lakutryffelit sopivat pieneksi ruokalahjaksi ystävälle.

Ainekset

MääräAinesosa
150 glakupaloja
50 gtummaa suklaata
2 dlkuohukermaa
50 gvoita

Lisäksi

1/2 dlkaakaojauhetta

Valmistus

  1. 1

    Paloittele lakupalat pienemmäksi ja rouhi suklaa. Siirrä suklaa kulhoon.

    MääräAinesosa
    50 gtummaa suklaata
    150 glakupaloja
  2. 2

    Kaada kerma ja lakupalat pieneen kattilaan, lisää myös voi. Kuumenna hiljalleen melkein kiehuvaksi ja sekoita kunnes lakupalat ovat lähes sulaneet kerman joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    50 gvoita
  3. 3

    Kaada lakumasssa suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään.

  4. 4

    Kaada kaakaojauhe pieneen kulhoon. Ota jähmettyneestä tryffelimassasta noin teelusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele palloiksi. Pyörittele lakutryffelit kaakaojauheessa. Säilytä jääkaapissa ja ota noin vartti ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkaakaojauhetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä