Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolakinuskikarkit

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Suolakinuskikierteet taltuttavat takuulla makeanhimon. Vain muutamasta aineksesta valmistuvien karkkien koostumus on sopivan sitkeä ja helposti muotoiltavissa.

Ainekset

2 dl
kuohukermaa
2 dl
sokeria
2 dl
vaaleaa siirappia
1/4 tl
suolaa
1/3 tl
suolahiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa noin 28 x 11 cm vuoka voi- tai leivinpaperilla.

2

Lisää kerma, sokeri ja siirappi isoon laakeaan kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 127–130 astetta. Jos seoksen lämpötila nousee paljon korkeammaksi, seoksesta tulee vaikeasti muotoiltavaa.

2 dl
kuohukermaa
2 dl
sokeria
2 dl
vaaleaa siirappia
3

Sekoita suola joukkoon ja kaada kinuski vuokaan. Ripottele hiutalesuola pinnalle. Anna jähmettyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.

1/4 tl
suolaa
1/3 tl
suolahiutaleita
4

Leikkaa suolakinuski veitsellä noin 1/2 sentin levyisiksi tikuiksi. Kierrä kinuskitikkuja päistä eri suuntiin, jolloin ne menevät kierteelle ja venyvät pituutta. Leikkaa kierretyt suolakinuskikarkit haluamasi pituisiksi palasiksi. Pidä karkit irrallaan toisistaan ja siirrä mahdollisimman nopeasti jääkappiin, jotta muoto säilyy.

Vinkki: Käytä kinuskikarkkien valmistamisessa digitaalista lämpömittaria. Jos lämpötila jää alle 127 asteeseen, kinuski ei jähmety riittävästi. Jos lämpötila pääsee nousemaan 140-145 asteeseen, tuloksena on kovia karkkeja, joita ei saa muotoiltua.

Vinkki: Säilytä suolakinuskikarkit jääkaapissa, jossa ne säilyvät pari viikkoa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 27.10.2023
|
Muokattu: 20.11.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

55

230

1,8 g

1,2 g

9,6 g

9,6 g

0,1 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli