Suolakinuskikarkit
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suolakinuskikierteet taltuttavat takuulla makeanhimon. Vain muutamasta aineksesta valmistuvien karkkien koostumus on sopivan sitkeä ja helposti muotoiltavissa.
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vaaleaa siirappia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/3 tl | suolahiutaleita |
- 1.
Vuoraa noin 28 x 11 cm:n kokoinen vuoka voi- tai leivinpaperilla.
- 2.
Lisää kerma, sokeri ja siirappi isoon laakeaan kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 127–130 astetta. Jos seoksen lämpötila nousee paljon korkeammaksi, seoksesta tulee vaikeasti muotoiltavaa.
- 3.
Sekoita suola joukkoon ja kaada kinuski vuokaan. Ripottele hiutalesuola pinnalle. Anna jähmettyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.
- 4.
Leikkaa suolakinuski veitsellä noin 1/2 sentin levyisiksi tikuiksi. Kierrä kinuskitikkuja päistä eri suuntiin, jolloin ne menevät kierteelle ja venyvät pituutta. Leikkaa kierretyt suolakinuskikarkit haluamasi pituisiksi palasiksi. Pidä karkit irrallaan toisistaan ja siirrä mahdollisimman nopeasti jääkappiin, jotta muoto säilyy.
Suolakinuskikierteet taltuttavat takuulla makeanhimon. Vain muutamasta aineksesta valmistuvien karkkien koostumus on sopivan sitkeä ja helposti muotoiltavissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vaaleaa siirappia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/3 tl | suolahiutaleita |
Valmistus
- 1
Vuoraa noin 28 x 11 cm:n kokoinen vuoka voi- tai leivinpaperilla.
- 2
Lisää kerma, sokeri ja siirappi isoon laakeaan kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 127–130 astetta. Jos seoksen lämpötila nousee paljon korkeammaksi, seoksesta tulee vaikeasti muotoiltavaa.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 2 dl sokeria 2 dl vaaleaa siirappia - 3
Sekoita suola joukkoon ja kaada kinuski vuokaan. Ripottele hiutalesuola pinnalle. Anna jähmettyä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa 1/3 tl suolahiutaleita - 4
Leikkaa suolakinuski veitsellä noin 1/2 sentin levyisiksi tikuiksi. Kierrä kinuskitikkuja päistä eri suuntiin, jolloin ne menevät kierteelle ja venyvät pituutta. Leikkaa kierretyt suolakinuskikarkit haluamasi pituisiksi palasiksi. Pidä karkit irrallaan toisistaan ja siirrä mahdollisimman nopeasti jääkappiin, jotta muoto säilyy.
Vinkki: Käytä kinuskikarkkien valmistamisessa digitaalista lämpömittaria. Jos lämpötila jää alle 127 asteeseen, kinuski ei jähmety riittävästi. Jos lämpötila pääsee nousemaan 140-145 asteeseen, tuloksena on kovia karkkeja, joita ei saa muotoiltua.
Vinkki: Säilytä suolakinuskikarkit jääkaapissa, jossa ne säilyvät pari viikkoa.
Ravintosisältö
55
Energiaa kcal
230
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,6 g
Hiilihydraatteja
9,6 g
Sokereita
—
Kuituja
0,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
55
Energiaa kcal
230
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,6 g
Hiilihydraatteja
9,6 g
Sokereita
—
Kuituja
0,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























