Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinä-siemennäkkäri

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
30 Kappaletta
Rapea näkkäri sisältää paljon maukkaita pähkinöitä ja siemeniä sekä on gluteeniton. Itse tehty näkkileipä on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taputellaan uunipellille.

Ainekset

200 g
(1 ps) pähkinäsekoitusta
1 kpl
omena (kotimainen)
3 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
2 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
vettä
2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Rouhi pähkinät veitsellä tai monitoimikoneessa melko karkeaksi rouheeksi. Pese ja kuori omena. Poista siemenkota ja raasta omena hienoksi raasteeksi (noin 1 dl). Sekoita raaste ja kuivat aineet kulhossa. Kiehauta vesi ja kaada se kuumana kuivien aineiden joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.

200 g
(1 ps) pähkinäsekoitusta
1 kpl
omena (kotimainen)
3 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
2 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
vettä
2 rkl
rypsiöljyä
2

Kaada taikina leivinpaperille pellille ja painele käsin koko pellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Voit myös nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella levyn tasaiseksi paperien välissä.

3

Paista 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia, kunnes näkkileipä on rapea ja ruskistunut. Anna näkkileivän jäähtyä kunnolla peittämättömänä ja murra palasiksi. Saat näkkäristä säntillisiä paloja, jos leikkaat levyn heti uunista ottamisen jälkeen. Säilytä näkkileipä tiiviissä rasiassa.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä näkkäriin pähkinä-, siemen ja jauhopussien loput.

Vinkki: Tarjoa näkkäri esimerkiksi herkuttelujuustojen kanssa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 27.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

99

416

7,6 g

0,9 g

4,4 g

0,6 g

1,4 g

2,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli