Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike
Ainekset
Pipari-omenapannukakut
Suolakinuskikastike
Lisäksi
Valmistus
Murenna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru ja kuivat aineet kulhossa. Huuhtele, kuori ja raasta omena. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja öljy kananmunien joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Vatkaa loppu maito ja omenaraaste joukkoon. Jätä taikina turpoamaan.
Valmista suolakinuski. Huuhtele ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kinuskikastike, suola ja omenakuutiot kulhossa.
Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut kinuskikastikkeen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
100
418
5,7 g
1,2 g
9,6 g
4,0 g
0,5 g
2,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli