Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Waldorfin salaatti

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Waldorfin salaatti kuuluu monen perheen joulupöytään, mutta se sopii mainiosti tarjottavaksi myös muissa juhlissa. Hedelmäinen salaatti viimeistellään sinappisella majoneesikastikkeella.

Ainekset

200 g
(4 kpl) lehtisellerin vartta
2 kpl
Omenaa
150 g
(3 dl) viinirypäleitä
140 g
(1 tlk, 227/140 g) ananaspaloja
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 dl
saksanpähkinöitä

Kastike

1 dl
majoneesia
1 dl
kermaviiliä
2 tl
sinappia
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi hedelmäliha. Huuhtele ja puolita viinirypäleet. Valuta ananaspalat. Hienonna lehtipersilja. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.

200 g
(4 kpl) lehtisellerin vartta
2 kpl
Omenaa
150 g
(3 dl) viinirypäleitä
140 g
(1 tlk, 227/140 g) ananaspaloja
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 dl
saksanpähkinöitä
2

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua vähintään 1 tunti.

1 dl
majoneesia
1/2 tl
suolaa
2 tl
sinappia
1 dl
kermaviiliä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.12.2013
|
Muokattu: 29.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

280

1172

20,5 g

3,8 g

17,5 g

17,5 g

3,5 g

4,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli