Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l). Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki.
Riko munat kulhoon. Sekoita sokeri, maito ja rasva joukkoon. Lisää halutessasi karvasmanteliaromi.
Murskaa piparkakut vahvassa pussissa kaulimella hienoksi muruksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä muna-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Levitä noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää marmeladi taikinan päälle raidaksi. Levitä päällimmäiseksi loppu taikina ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Irrota kakku jäähtyneenä. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi kuorrutteeksi. Koristele kakku tomusokeriraidoilla.
Vinkki: Rikastuta taikinaa rasiallisella (100 g) kandeerattuja appelsiinikuoripaloja.
Vinkki: Kostuta kakku halutessasi omenamehulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
390
1633
18,4 g
8,2 g
45,7 g
32,2 g
1,7 g
9,4 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(½ tl karvasmanteliaromia),
rengaskakkuvuoka,
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli