Runebergin kahvikakku

arvosana4/5

(8)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Runebergintortut leivotaan nyt kakuksi. Mehevä kakku kätkee sisäänsä vadelmasydämen ja pinta saa päälleen sokerikuorrutteen. Sekoittamalla valmis taikina on helppo tehdä ilman vatkainta.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gvoita tai leivontamargariinia
3 kplkananmunaa
2 dlfariinisokeria
1 dlmaitoa
(½ tl karvasmanteliaromia)
50 gpiparkakkuja (1 dl murua)
3 dlvehnäjauhoja
80 g(1 ps) mantelijauhetta
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlkardemummaa
230 g(1 rs) paistonkestävää vadelmamarmeladia

Kuorrute

1 dltomusokeria
2 - 3 tlvettä

Lisäksi

1 rengaskakkuvuoka
voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l). Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    voita tai leivontamargariinia
    korppujauhoja
    1 rengaskakkuvuoka
    150 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Riko munat kulhoon. Sekoita sokeri, maito ja rasva joukkoon. Lisää halutessasi karvasmanteliaromi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    2 dlfariinisokeria
    1 dlmaitoa
    (½ tl karvasmanteliaromia)
  3. 3

    Murskaa piparkakut vahvassa pussissa kaulimella hienoksi muruksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä muna-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    50 gpiparkakkuja (1 dl murua)
    3 dlvehnäjauhoja
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlkardemummaa
  4. 4

    Levitä noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää marmeladi taikinan päälle raidaksi. Levitä päällimmäiseksi loppu taikina ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

    MääräAinesosa
    230 g(1 rs) paistonkestävää vadelmamarmeladia
  5. 5

    Irrota kakku jäähtyneenä. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi kuorrutteeksi. Koristele kakku tomusokeriraidoilla.

    MääräAinesosa
    1 dltomusokeria
    2 - 3 tlvettä

Vinkki: Rikastuta taikinaa rasiallisella (100 g) kandeerattuja appelsiinikuoripaloja.

Vinkki: Kostuta kakku halutessasi omenamehulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (½ tl karvasmanteliaromia), rengaskakkuvuoka, voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.12.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä