Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Runebergin kahvikakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Runebergintortut leivotaan nyt kakuksi. Mehevä kakku kätkee sisäänsä vadelmasydämen ja pinta saa päälleen sokerikuorrutteen. Sekoittamalla valmis taikina on helppo tehdä ilman vatkainta.

Ainekset

150 g
voita tai leivontamargariinia
3 kpl
kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
1 dl
maitoa
(½ tl karvasmanteliaromia)
50 g
piparkakkuja (1 dl murua)
3 dl
vehnäjauhoja
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kardemummaa
230 g
(1 rs) paistonkestävää vadelmamarmeladia

Kuorrute

1 dl
tomusokeria
2 - 3 tl
vettä

Lisäksi

1
rengaskakkuvuoka
voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l). Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki.

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
1
rengaskakkuvuoka
150 g
voita tai leivontamargariinia
2

Riko munat kulhoon. Sekoita sokeri, maito ja rasva joukkoon. Lisää halutessasi karvasmanteliaromi.

3 kpl
kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
1 dl
maitoa
(½ tl karvasmanteliaromia)
3

Murskaa piparkakut vahvassa pussissa kaulimella hienoksi muruksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä muna-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

50 g
piparkakkuja (1 dl murua)
3 dl
vehnäjauhoja
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kardemummaa
4

Levitä noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää marmeladi taikinan päälle raidaksi. Levitä päällimmäiseksi loppu taikina ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

230 g
(1 rs) paistonkestävää vadelmamarmeladia
5

Irrota kakku jäähtyneenä. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi kuorrutteeksi. Koristele kakku tomusokeriraidoilla.

1 dl
tomusokeria
2 - 3 tl
vettä

Vinkki: Rikastuta taikinaa rasiallisella (100 g) kandeerattuja appelsiinikuoripaloja.

Vinkki: Kostuta kakku halutessasi omenamehulla.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 15.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

390

1633

18,4 g

8,2 g

45,7 g

32,2 g

1,7 g

9,4 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(½ tl karvasmanteliaromia),

rengaskakkuvuoka,

voita tai leivontamargariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli