Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin 2 cm:n paloiksi.
Nypi käsin kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Ota toiseen kulhoon talteen muruseosta noin 2,5 desilitraa piirakan pinnalle ripoteltavaksi. Riko pohjan muruseoksen joukkoon munat, lisää piimä ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja muruseos. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi.
Ota piirakka uunista, ripottele pinnalle suklaarouhe ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes valkosuklaa tummuu hieman.
Vinkki: Kokeile täytteenä 500 grammaa vadelmaa raparperin sijaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
306
1279
14,7 g
5,5 g
36,1 g
19,3 g
1,6 g
6,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli